1.2.10

Νυχτερινός περίπατος με τον Lolek



Ο Lolek –κατά κόσμον, Γιάννης Αναγνωστάτος- στο ντεμπούτο άλμπουμ του βολτάρει στα Βαλκάνια και στις παραδόσεις τις Κάτω Ιταλίας, στα μινόρε της επαρχίας και στην εσωτερική κατήφεια του Johnny Cash. Αντίθετα ίσως από ό,τι θα περίμενε κανείς, ούτε οι Calexico ούτε ο Beirut αποτελούν συνειδητές αναφορές του. Το “Alone” είναι μια αμιγώς ελληνική μουσική κατάθεση χωρίς ψυχαναγκασμούς από το διεθνές ρεπερτόριο των εκλεκτών.



Με μια μελωδική ικανότητα αδιαμφισβήτητη και μια συναισθηματική γκάμα απλωμένη σε όσα μέρη φωλιάζει η μελαγχολία, το “Alone” ακούγεται συνήθως βράδια. Στα πρωινά οι ακροάσεις χάνουν τον άνισο αγώνα τους απέναντι στο φως.

Την παραγωγή του δίσκου επιμελήθηκε ο ίδιος ο Lolek, ενώ το mastering έκανε ο Greg Calbi, γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Bob Dylan, John Lennon, τον David Bowie, τον Paul Simon, τους Interpol, τους MGMT κ.α. Στον δίσκο συμμετέχει και ο Boy παίζοντας πιάνο (“Since I am a soldier”, “Oh mama” ΄ίσως το πιο συναισθηματικά φορτισμένο κομμάτι του δίσκου) και κάνοντας δεύτερα φωνητικά (“I went to the beach alone”). Το «alone with Lucy» μοιάζει να αποτελείται από δυο διαφορετικά μέρη. Το πρώτο σε μινιμαλιστικό ύφος και το δεύτερο ως οργανικό ξέσπασμα ανεβάζει στην σκηνή τον Bregovic και τον Martyn Jaeques!!! H δυναμική μπαλάντα “Now Cry!” το ηλεκτρισμένο“These guns” και τo lo-fi αισθητικής “River of diseases” θα αποκτήσουν σίγουρα το δικό τους κοινό, ενώ το “Sand” θα χαραχθεί σε κάθε γυάλινη καρδιά και επιφάνεια για καιρό.

Πληροφορίες για τον Lolek ΕΔΩ και ΕΔΩ!

Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP

6 σχόλια:

Artanis είπε...

Υπέροχες μουσικές...Πάω να τον "ψάξω λίγο"...
Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα...
Σε φιλώ...

Madame de la Luna είπε...

Τον ξέρω και μ' αρέσει :)

Καλημέρα και καλό μήνα Δημήτρη.

saltatempo είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα πατρίδα
αυτή είναι η άλλη… η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας που παράγει τέχνη και συναισθήματα σε μικρούς χώρους με πολλούς και καλούς μουσικούς που διψάνε για να εκφραστούνε η παρουσίαση θα έχεισυνεχεία……

Δημήτρης

saltatempo είπε...

Καλησπέρα κυρά μου
Καλό μήνα έστω και καθυστερημένα
Νομίζω πως στην αγγλόφωνη σκηνή κάτι
καλό συμβαίνει.
Ακούμε υπέροχες μουσικές….

Γεφυριστές είπε...

Δημήτρη,
ευχαριστώ για τη γνωριμία με τον Lolek (μου θύμισε το όνομα του κινούμενου σχεδίου:). Πολύ όμορφοι ήχοι!
Καλή εβδομάδα

saltatempo είπε...

Αλέκα καλημέρα
Σωστά σου θύμισε τη σειρά κινουμένων σχεδίων το όνομα του συγκροτήματος ήταν bolek & lolek απλά στη παρούσα φάση πρόκειται για τη δουλειά
του lolek.