22.11.09

Παίδες τέρμα το καλαμπούρι – Προσεχώς….



Προσεχώς


Επειδή σε κάθε φυσιολογικό πολίτη, ακόμα κι αν ήταν ψηφοφόρος της Ν.Δ., θα προκαλούσε εξεγερτική οργή το χυδαίο πολιτικά προϊόν που παράγεται από τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού τής -προς το παρόν- αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επειδή τέτοια εξεγερτική οργή δεν υφίσταται σε καμία εκδοχή της κοινωνίας των πολιτών, αλλά αντιθέτως σοβαρό ποσοστό χειροκροτεί. Επειδή τα ίδια (και κατά περίπτωση χειρότερα) ισχύουν και στο πολιτικό προϊόν το οποίο προέκυψε από τη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (ας αφήσουμε κατά μέρος τη γελοία και γι' αυτό πολιτικά επικίνδυνη εκλογή του, σχεδόν υπό μορφή βοούσας παράκλησης).

Επειδή τα πράγματα όλο και περισσότερο δημιουργούν ασφυξία χωρίς κανείς επί της ουσίας να ενδιαφέρεται. Επειδή αυτοί που αισχροκερδούσαν εξακολουθούν να το κάνουν. Επειδή πολιτισμός δεν είναι ο προσωπικός "πολιτισμός" του κ. Γερουλάνου, ο οποίος, όπως ψοφοδεώς γράφτηκε, "ξεχωρίζει". Επειδή αντιεξουσία δεν είναι η αμφίεση της κ. Μπιρμπίλη. Επειδή πολιτική δεν είναι η εξωπολιτική παράκαμψη των θεσμών και η αντικατάστασή τους από "ειδικούς", "αφοσιωμένους", "φίλους", "καλά σπουδασμένους", "αγγλομαθείς", "πλατυρρήμονες", "εβριθείς νοήμονες", "σπουδαιοφανείς", "παλιές καραβάνες" και άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

Επειδή προσωπική τιμή και υπόληψη δεν είναι το να αποφασίζεις κάθε φορά σε ποιον θα προσκολληθείς με γνώμονα την προσωπική σου επιβίωση υποβιβάζοντας την πολιτική υπόσταση σε ποιότητα Θερναδιέρου (της οικογένειας των επαιτών από τους "Αθλίους"). Επειδή αυτό γίνεται σήμερα στη Ν.Δ. και χτες στο ΠΑΣΟΚ. Επειδή προκύπτουν στη ζωή μας άνθρωποι κάποιου αόρατου "αλλού" και ασκούν εξουσία. Επειδή η λέξη δημοκρατία είναι μπαίγνιο στο στόμα του κάθε Πρετεντέρη και του κάθε Μίχαλου. Επειδή κάθε μέρα βλέπουμε καμένα πρόσωπα και τα πιστεύουμε, κάθε μέρα διαβάζουμε καμένα λόγια και τα πιστεύουμε. Επειδή δεν τολμάς να μιλήσεις για ποίηση επειδή θα λοιδορηθείς και να γράψεις για φασισμό επειδή θα λογοκριθείς. Επειδή όλο και περισσότερο οι φίλοι σου πεθαίνουν μετά θάνατον και δεν προλαβαίνεις να τους σώσεις.

Επειδή η Μακρόνησος σήμερα είναι μέσα στην πόλη. Επειδή η οικονομία γίνεται όλο και περισσότερο το εξωθεσμικό ιερό όπου μόνο οι ιεροφάντες των διεθνών οργανισμών μπορούν να συμμετάσχουν. Επειδή πια οι άνθρωποι δεν ακούν, αλλά απλώς υπακούν. Επειδή είναι κοινώς αποδεκτή η επιβολή αντί της πειθούς. Επειδή γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ταυτοχρόνως γιορτάζουμε την καθημερινή εγκληματική ανύψωση του Τείχους στην Παλαιστίνη. Επειδή εκεί στην Παλαιστίνη δεν υπάρχουν πυροτεχνήματα πλην των ανατιναγμένων από απελπισία και δεν υπάρχουν ορδές εορταζόντων πλην της ορδής των κηδευμένων απροστάτευτων. Επειδή στο Ιράκ, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν δεν έχουν επειτείους όπως η 11η Σεπτεμβρίου για να κουνάνε σημαιάκια, αλλά έχουν διαμελισμένα πτώματα, όλο και περισσότερα πτώματα, τα οποία πεισμόνως αρνούνται να κυματίσουν με άνεμο πατριωτικό.

Επειδή πολιτική δεν είναι να αποφασίζει η πολιτική για την κατάργησή της. Επειδή αυτό λέγεται μετάλλαξη. Επειδή η κάθε μετάλλαξη είναι ανεξέλεγκτη. Επειδή δεν υπάρχουν πολίτες, αλλά πληθύνονται τα στελέχη των επιχειρηματιών της δημοκρατίας, όπως λ.χ. ο κ. Παμπούκης. Και των επιχειρήσεων της δημοκρατίας επίσης. Επειδή τα think tank είναι η σύγχρονη μορφή του Γκαίμπελς. Επειδή οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι η χαίνουσα πληγή της άπρακτης πολιτικά πολιτείας (πολιτείας, όχι απλώς κράτους). Επειδή η Εκκλησία εξακολουθεί να θρησκειοποιείται και να ασχημονεί επί της κοινής λογικής, προσποριζόμενη αμύθητα πλούτη. Επειδή η Εκκλησία (όχι η θρησκεία) αρνείται να ενταχθεί στην πραγματικότητα, επειδή την απομυζά. Επειδή αυτό που λέγεται ναοδομία είναι απλώς μια φρίκη, που μαζί με τη φρίκη του ακοπίαστου πλουτισμού επιβάλλει την εξόφθαλμη βρογχοκοίλη της οπτικής στα πράγματα.

Επειδή δεν υπάρχει βούληση για λίγη σιωπή, για ένα θραύσμα της ανάσας "επί πτίλων ανέμων". Επειδή ακούμε τα παιδιά μας να ουρλιάζουν βλέποντας τηλεόραση και δεν την κλείνουμε. Επειδή δεν περιλαμβάνεται ολόκληρη η ζωή στη χαρά κι εμείς ξεχνούμε ή απεμπολούμε τις λύπες. Για τις πίκρες ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Επειδή έντονη ζωή δεν θα πει ζωή γύρω από τον σταθμό του Κεραμεικού τα Σαββατόβραδα. Επειδή απ' όλη τη χαρούμενη κοινότητα των ρηξικέλευθων, των αναρχικών, των gay, των μυστήριων, των εναλλακτικών λύσεων, των καταλήψεων, των φοβερών και τρομερών στρατών των ποδοσφαιρικών ομάδων, όλων των κατοίκων της Lifo και άλλων free press εντύπων (να χέσω την ελευθερία σας), ουδείς βρέθηκε να ρίξει την ιδέα ενός πάρτι στην προβλήτα της Cosco. Έτσι, για ξεκάρφωμα, βρε αδερφέ.

Επειδή, λοιπόν, διασκεδάζουμε. Επειδή δεν έχουμε καιρό για πολιτική. Επειδή γεράσαμε. Επειδή είμαστε νέοι στα γηρατειά και δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε. Επειδή πάψαμε να είμαστε αριστεροί, ναι, πάψαμε να είμαστε αριστεροί μην τυχόν και ενοχλήσουμε την κοινωνία (γενικώς και αορίστως). Επειδή νομίζουμε πως είμαστε αριστεροί (σε όλες τις εκδοχές της αριστεράς, της intra και της extra parlamentare).

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν τώρα. Εδώ. Διαρκώς. Επειδή εμείς είμαστε το τώρα και το εδώ και το διαρκώς, νομίζω ότι όλοι μας, ό,τι και να κάνουμε, έτσι όπως το κάνουμε, είμαστε Ν.Δ. Και είμαστε ΠΑΣΟΚ. Και ολίγον ΛΑΟΣ. Και είμαστε ΚΚΕ άνευ σχολίων. Καλή διασκέδαση. Προσεχώς, φασισμός.

Καναβούρης Κ.
ΑΥΓΗ της Κυριακής 15/11/2009

3 σχόλια:

Γεφυριστές είπε...

Δημήτρη,
επειδή τον Κώστα τον εκτιμώ ιδιαίτερα, επειδή με έχει πιάσει η ίδια οργή, επειδή είναι τρελό το νερό της περιοχής μας -των δυτικών, την άλλη φορά που θα τον δω θα τον ρωτήσω απλά: για ποιον χτυπά η καμπάνα Κώστα; Αν και κάτι μου λέει ότι ξέρω την απάντηση...
Σε χαιρετώ!

saltatempo είπε...

Αλέκα καλησπέρα
Το θέμα είναι μεγάλο και θα το βρούμε μπροστά μας.
Η καμπάνα κτυπάει για ολόκληρη την κοινωνία
Η ευθηνή ατομική και συλλογική ΥΠΑΡΧΕΙ σε όλους
Από τη στάση του καθενός θα κριθεί το αποτέλεσμα
Τι θα πράξει η πληθυντική αριστερά ;

Artanis είπε...

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλέιο...Αλλά η σημείωση προς την "πληθυντική" αριστερά, πολύ επιτυχημένη...