10.1.16

Τα ηχητικά τοπία της Μαρίας ΠανοσιάνΤην Μαρία Πανοσιάν την γνώρισα μέσα από τη δουλειά της ‘’Πατώματα βρεγμένα’’ το 2011. Μέσα από το ‘’Ξυπόλητο βαλς’’ τον ‘’Φόβο’’ ‘’Της σιωπής’’ ‘’Το βραχυκύκλωμα’’ και τις υπόλοιπες συνθέσεις του δίσκου  ανακάλυψα τον πολύχρωμο και ευαίσθητο κόσμο που ‘’έκρυβε’’ μέσα της. Μελωδίες όμορφες, για μοναχικές ακροάσεις, συνθέσεις που σε ταξιδεύουν στα μουσικά τοπία που κατοικούν τα συναισθήματα.  Μελωδίες φορτισμένες πότε από τα λόγια της Μαρίας και πότε  από τα λόγια δυο βιβλίων  ‘’Το ταξίδι που λέγαμε’’ της Αλκυόνης Παπαδάκη και ‘’Τα μυστικά του κόσμου’’ της Έμιλυς Παύλου.

                                                                         
                                                                Ξυπόλητο βαλς
     Ο φόβος Βραχυκύκλωμα
                                  

                                                                Λάθος τρένο
                                  


Τον Δεκέμβριο η Μαρία Πανοσιάν  κυκλοφόρησε τον 2ο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Red Soul. O δίσκος αποτελείται από 9 ορχηστρικά κομμάτια σε δική της μουσική  & ενορχήστρωση, μία πολύ ιδιαίτερη διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη "Αυτή Η Νύχτα Μένει", καθώς και ένα μελοποιημένο ποίημα της ηθοποιού και ποιήτριας Κικής Μαυρίδου ("Μνήμη"), σε απαγγελία της ίδιας της Πανοσιάν.
                                                      Red Shoul

Τα φυσικά όργανα πιάνο, βιολιά, βιόλες, τσέλα, ‘’παντρεύονται’‘ αρμονικά με τους ηλεκτρονικούς ήχους  δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σύνολο. Η Μαρία Πανοσιάν για άλλη μια φορά μας ταξιδεύει στον κόσμο της, ένα κόσμο γεμάτο όμορφα ηχητικά τοπία. Περιπλανηθείτε σε αυτά παραδοθείτε στους ήχους της , δημιουργήστε τις δικές σας εικόνες. Εύχομαι καλό ταξίδι στην Κόκκινη ψυχή
Δημήτρης Θ. 
Περισσότερες πληροφορίες για την Μαρία Πανοσιάν http://www.mariapanosian.com/index.html
                                                              Αυτή η νύχτα μένει
                                                          Μνήμη
                                                             RefugeesΔεν υπάρχουν σχόλια: